Patlıcan Musakka ve Nohutlu Pilav




Patlican Musakka ve Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav: 2 avuc nohutu islayip kaynar suda pisirin, suyunu suzun bir kez daha kaynar suda pisirin.. Daha sonra tencerede riviera zeytinyagi ve tereyagini kavurun, pismis nohutlari ekleyin ve 1-2 dk kadar kavurun. Islanmis olan 2 bardak pirinci ve  1 bardak sicak suda beklettiginiz etsulu bulyonu ve tabi 1 bardak daha soguk suyu tencereye ilave edin, taze karabiber cekin, bir tutam tuz ilave edin, kisik ateste 15 dk kadar pilavi pisirin. ( olcu: 1 bardak pirinc/1 bardak su)

Musakka: Patlicanlari resimdeki gibi dograyin ve aycicek yagda hafif kizartin. Bakir tencerede riviera yagda once kup kup kesilmis minik soganlari kavurun, ardindan dana-kuzu 400 gr kiymayi tencereye ekleyip kavurun,. 1-2 kasik domates salcasi ve uzerini ortecek hatte biraz da gececek kadar suyu ekleyin, orta ateste yarim saat kadar pisirin. Pistikten sonra ince kiyilmis maydonozlari tencerenin ve yemegin kaynar sicakligi yani buhari gidince ilave edin. Karistirin. Yine bir tutam tuz..

Ben kucuklugumden beri pilavi boyle sekilli tabagin ortasinda yuvarlak sunumda severim.. Anneannem yemekler gozume hos gorunsun diye boyle sunumlarla beni yedirirdi:) Halen aliskanlik devam.. (Yuvarlak corba kasesine pilavi doldurun ustunu duzleyin, uzerine tabagi kapatip ters cevirin ve hazir!)

Yorumlar

Popüler Yayınlar