Benim Sırrım:


Benim sırrım: Tam da benim konuşma stilimle, bazen içinde hikaye ve ne
yalan söyleyeyim bazen de dedikodularla bir tutam lezzet fırtınası yaratmak! ;)

12 Aralık 2012 Çarşamba

Tavuklu Pilav


Saray usulü "Tavuklu Pilav":
Önceden haşlanmış tavuk but parçalarını ayır ve didikle( bu da anneanne terimidir ). 2 bardak Baldo pirincini ısla ve suyunu süz. Pilav tenceresine 3-4 kaşık halis mulis tereyağını koy ve erit, sonra tavuk parçalarını ekle. Altını iyice kıs.Islamış olduğun pirinç tanelerini pilav tenceresine ekle, üzerini örtecek kadar su veya 2 bardak pirinç koyduğumuz için 2 bardak su ekle. En son bir tutam tuz ve biraz toz karabiber ekle. Karıştır, altını kısarak 15-20 dakika pişir. Suyunu çekince (yanmasın!!!) altını kapat ve tencerenin kapağını açmadan dinlenmeye bırak. Pilavı servis ederken çukur çorba kabına doldurup, üzerine bir tabak ekleyip, ters çevirebilirsin. Yanına da 1 bardak tuzlu ayran veya yoğurt yakışır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder